ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Κάθε ψυχή έχει ταλέντο στο να εκπαιδεύεται στο Κακό και στο Καλό με το που γεννηθεί. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό η αίσθηση των απλών καθημερινών ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί στο να μυούν το κακό ακόμα και σε απλά πράγματα μέσα στην καθημερινότητα είναι μια μεγαλειώδης αποκάλυψη.

Ο διάσημος συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής, δόκτωρ Πεκ Σκοτ, ξεδιπλώνει το ταλέντο του μέσα από την πένα μιας σκληρής πραγματικότητας που πίστεψε με έρχεσαι αντιμέτωπος πολλές φορές και με τον ίδιο σου τον εαυτό, καθώς περίτεχνα σε συνεπάρει σε ένα μονόδρομο αυτοκριτικής και προβληματισμού για το αν τελικά αποτελείς μέρος των ανθρώπων αυτών ακόμα και εσύ ο ίδιος.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το Κακό είναι κρυμμένο γύρω μας παντού. Μέσα σε κρυψώνες που δηλητηριάζουν την αρετή του Καλού, πολύ σοφά και ύπουλα. Το Κακό στη μορφή που παρουσιάζεται στο βιβλίο αναλύει όλα τα αίτια που υπερνικά το Καλό.

Υπάρχουν χαρακτηρισμοί όπως ο εγωκεντρισμός, η εγωπάθεια και η υπερφίαλη και μη, προβολή της βίας, της λογομαχίας, της κριτικής που την ονομάζουμε στην εποχή μας «άποψη» και ασκείται ανεξέλεγκτα και ασύστολα σε μια κοινωνία που δύσκολα αποδέχεται τiς αρετές του Καλού. Όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα στο οποίο βασίζεται η ανάλυση της δομής αυτού του βιβλίου υπερισχύοντας στην επιβεβαίωση ότι το Κακό υπάρχει παντού γύρω μας.

Ο γλαφυρός τρόπος γραφής του συγγραφέα σε παρασέρνει σε μια πραγματικότητα που μπορεί να σου είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτείς.

*

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε ένα ξεχωριστό Δώρο για εμένα. Έφτασε στα χέρια μου πριν αρκετά χρόνια από έναν άνθρωπο που εκτιμώ και σέβομαι βαθύτατα, γιατί πάνω από όλα ήταν, και είναι, ένας απλός παρατηρητής κάθε ψυχής που έχει απέναντι του. Εύχομαι λοιπόν στο Μανώλη, να τον συνοδεύει πάντα η αρετή που τον χαρακτηρίζει με το ταλέντο που τον κάνει να διακρίνει τα διαμάντια ανάμεσα στη πληθώρα των ψεύτικων όψεων & τον Ευχαριστώ γιατί το βιβλίο αυτό ήταν ένα όμορφο ταξίδι που αποτέλεσε & αγαπημένο προορισμό κάπου στο τέλος του.