Γιάννης Πιταροκοίλης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κατηγορία: Αστυνομικό Δράμα / Νουβέλα

Ενα ψυχιατρείο με εξαίρετη φήμη. Μια αποθήκη ψυχών κάτω από το πολυτελές περιτύλιγμα. Εκείνη. Μια νεαρή γυναίκα. Φορτωμένη με τους εφιάλτες της εφηβείας της και την ψυχολογική της κατάρρευση στη νιότη της. Το όνομα ενός πορτραίτου. «Ελουάζ». Με το χέρι εκείνου που λάτρεψε αλλά και μετέπειτα ολετήρα της. Για τον διαπλεκόμενο διευθυντή της κλινικής και τους συνεργάτες του δεν είναι παρά ένα σκουπίδι που πρέπει να ξεφορτωθούν. Και εκείνη αντιμέτωπη με το φάσμα του θανάτου. Όλα θα ξεκινήσουν εκείνη τη σκοτεινή χειμωνιάτικη νύχτα, την νύχτα της φωτιάς.

Μπορείτε να διαβάσετε τη Νουβέλα Πατώντας ΕΔΩ!

************************************************************************

Αποτελεί το 1ο Βιβλίο που διάβασα στην εφαρμογή του Wattpad και έβαλα στη Λίστα Με Τα Αγαπημένα Μου Βιβλία. Αν και δεν είμαι πολύ καλή στις κριτικές, οφείλω να ομολογήσω ότι διαβάζοντας το κάθε κεφάλαιο σε εξιτάρει το συναίσθημα της αγωνίας για τη συνέχεια. Οι τόσο προσεγμένες περιγραφές και η σωστή ανάλυση των σκηνών, σε παρασύρουν μέσα στην φρικτή πραγματικότητα της πρωταγωνίστριας.

Όπως παραθέτω και σε κάποιο σχόλιο μου αυτής της νουβέλας μέσα στην εφαρμογή του Wattpad αποτελεί ένα πρότυπο γραφής, μιας και ο συγγραφέας του (Giannis Pit) αναπτύσσει την ιστορία μέσα από πολύ προσεγμένη δομή.


Το σχόλιο μου στο τελευταίο κεφάλαιο - επίλογο της Νουβέλας όπως εμφανίζεται στη Νουβέλα στην εφαρμογή του Wattpad:

Όλη η ανάλυση ξεκλειδώνει κάθε απορία στο αναγνωστικό κοινό αυτής της υπέροχης ιστορίας που παραθέτει προβληματισμό και ξεδιπλώνει όμορφους προβληματισμούς γύρω από λέξεις που μπορεί να μας είναι άγνωστες, όπως η διαφθορά και τα σκοτεινά σημεία αυτού του κόσμου. Πίσω από μεγαλόπρεπες βιτρίνες κρύβεται η αλήθεια που είναι τόσο μεθυστική μέσα στη δυσοσμία της παράνοιας. Υπέροχη νουβέλα! Μπράβο! Χίλια μπράβο! Είμαι σχετικά δύσκολος αναγνώστης μιας και η επιλογή των βιβλίων που συνήθως ξεχωρίζω δεν έχουν να κάνουν με αυτά που η ίδια γράφω. Μου αρέσουν οι στοχαστές και αυτές οι ιστορίες που έχουν να διδάξουν και εδώ βλέπω ξεκάθαρα το δίδαγμα αυτής της ιστορίας!


Επισκεφτείτε το ιστολόγιο του συγγραφέα & μάθετε περισσότερα για την αποκρυπτογράφηση του βιβλίου του πατώντας εδώ :
https://idipoton.blogspot.com/2019/02/blog-post.html