Σήμερα θα σας συστήσω την Ισιδώρα

(ή όπως εμφανίζεται στο προφίλ της στο Wattpad crystalcrimsonrose),

Είναι 17 ετών και στοχεύει να περάσει στη σχολή οδοντιατρικής. Για την ακρίβεια, όπως μας ξεκαθάρισε και η ίδια, στρατιωτικής οδοντιατρικής.

Πριν πάμε παρακάτω όμως στις ερωτήσεις που της έκανα, θα σου πω το λόγο που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία για πρώτη φορά.

Ένα βράδυ, όπως περιπλανιόμουν στις αναζητήσεις μου για το τι ιστορίες θα προσθέσω στη λίστα των βιβλίων μου, στην εφαρμογή του wattpad, «σκόνταψα» πάνω σε ένα βιβλίο, που αρχικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον το εξώφυλλο του. Όταν δρομολογήθηκα προς την περίληψη, κέρδισε ακόμα περισσότερο τα συναισθήματα μου.

Διαβάζοντας τα πρώτα κεφάλαια,

ο τρόπος γραφής σχεδόν με σόκαρε και ειδικά όταν δεν μπορούσα με τίποτα να διανοηθώ ότι αυτή την καλογραμμένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, την είχε γράψει ένα μικρό κορίτσι. Αυτός ήταν και ο λόγος που πείστηκα ότι έπρεπε να της κάνω αυτό το μικρό αφιέρωμα.

Το βιβλίο της μπήκε στη Λίστα με τα Αγαπημένα μου βιβλία στο Wattpad και από την επικοινωνία που είχα μαζί της, κατάλαβα σχεδόν αμέσως ότι η ποιότητα της γραφής της ήταν άκρως αντιπροσωπευτική από ένα κορίτσι γεμάτο ευγένεια.

Πόσο σπάνιο και αξιοθαύμαστο να συναντάς την ευγένεια στις μέρες μας και ειδικά όταν τη διακρίνεις σε νέα παιδιά, συμφωνείτε;

Ας αφήσουμε όμως την Ισιδώρα να μας δώσει τις δικές της απαντήσεις & να μάθουμε περισσότερο τι κρύβεται πίσω από τη σκέψη ενός δημιουργικού μυαλού που είναι μόλις 17 ετών.

  • Πες μας λίγα λόγια για την ιστορία που εξελίσσεται στο βιβλίο σου.

Η ιστορία του επικεντρώνεται σε μια κοπέλα, τη Σοφία, η οποία επιβιώνει σε ένα νοσοκομείο έχοντας σωματικά προβλήματα και διαταραγμένη ψυχολογία και μη γνωρίζοντας την ταυτότητα της.

  • Από πού εμπνεύστηκες το βιβλίο σου;

Η κύρια έμπνευση προήλθε από το τραγούδι Cold Water που τραγουδούν οι JB & MO, συγκεκριμένα από τους στίχους:

«And I hope, I hope someone’s gonna take me home, somewhere I can rest my soyl… Rest My Soul… I’m all alone”

Αν και λίγο αφότου δημοσίευσα τα πρώτα κεφάλαια, πληροφορήθηκα πως η γιαγιά μου έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο όπου διέμεινε 3 μήνες ώσπου κατέληξε, γεγονός που τελικά κατάλαβα ότι με επηρέασε έντονα.

  • Από πού εμπνεύστηκες τον τίτλο του βιβλίου;

Ο τίτλος του βιβλίου – νομίζω είναι ξεκάθαρο πλέον – πάρθηκε από τον στίχο του τραγουδιού που ανέφερα πιο πάνω. Αρχικά, το είχα τιτλοφορήσει «Ξεκούραση Ψυχής» πριν το δημοσιεύσω, αλλά προτίμησα να του δώσω τον στίχο σαν όνομα καθώς χωρίς αυτόν δε θα είχα συλλάβει την όλη ιδέα!

  • Πόσο καιρό σου πήρε να το γράψεις;

1,5 χρόνος χρειάστηκε για να το ολοκληρώσω. Ωστόσο, πιστεύω πως θα μπορούσα να τα καταφέρω και στο μισό χρόνο αν δεν είχα να αντιμετωπίσω κάποια προσωπικά – οικογενειακά θέματα και σχολικές υποχρεώσεις.

  • Έχεις πάρει κάποια διάκριση για το βιβλίο σου όσο καιρό είναι στην εφαρμογή του Wattpad;

Το «Rest My Soul”, έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς που οργανώθηκαν από χρήστες του wattpad, όπως στο «June’s Best Greek Books” και στον READINT2017, ενώ αυτή τη στιγμή συμμετέχει και σε έναν άλλο διαγωνισμό του οποίου τα αποτελέσματα αναμένω.

Κλείνοντας αυτή την όμορφη mini συνέντευξη, θα ήθελα να πω ότι είναι υπέροχο το να αντιλαμβάνεσαι ότι στην πληθώρα μιας νέας εφηβικής τάσης που είναι κρυμμένη μέσα σε άπειρους κινδύνους που ελλοχεύουν εκεί έξω, υπάρχουν νέα παιδιά με έμφυτη δημιουργικότητα.

Να ευχηθώ προσωπικά καλή αντάμωση στην Ισιδώρα με τα όνειρα της και να παραμείνει με την ευγένεια που τη διακρίνει!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «REST MY SOUL» ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!